Zala kocka

Zala kocka

Sárga piskóta:

  • 3 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 6 dkg liszt – ebből piskótát sütünk

Barna piskóta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 dkg kakaó
  • 13 dkg liszt – ebből is piskótát sütünk

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor – jól kikeverjük
  • 2 púpos evőkanál lisztből és
  • 2 dl tejből krémet főzünk

Ha kihűlt, a margarinnal összekeverjük, és még 2 dkg kakaót keverünk bele. A kihűlt barna piskótát kettévágjuk. A krémmel megtöltjük a tésztát: barna lap – krém – sárga lap – krém – barna lap. A tetejére is teszünk a krémből, és reszelt csokival vagy színes tortadarával megszórjuk.

Dvorzsákné Varga Erzsébet receptje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress