- 25 dkg liszt
- 5 dkg egész mák
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- pici hideg víz
- meggylekvár, fahéj, őrölt ánizs
A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. ( ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá ). A tésztát átlátszó fóliába tekerjük, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd enyhén lisztes felületen fél cm-es vastagságúra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 °C – on körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl, ha linzerek széle már pici színt kapott, vegyük ki a sütőből. A meggylekvárt keverjük össze ízlés szerinti fahéjjal és őrölt csillagánizzsal, majd ragasszuk össze a linzerpárokat.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!