Tészta:
- 5 tojás
- 10 dkg eritrit
- 7 , 5 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 25 dkg gesztenyemassza
- 50 ml rum
- 5 dkg kakaópor
- csipet só
- 6 g sütőpor
Teteje:
- 5 – 5 dkg ét és tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- trüffelgolyók
Egy 22 cm -es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, a sütőt 170 °C – ra előmelegítjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük.
A tojásokat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumot és a gesztenyét, végül hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral átszitált kakaóport.
A masszát a formába simítjuk és kb 40 – 45 percig tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük.
A tetejére felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra, hagyjuk 1 – 2 percig állni, amíg megolvad a csokoládé, majd keverjük simára. Langyosan simítsuk a tortára és rakjuk ki a tetejét készen vásárolt trüffellel.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!