Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 7 dkg zsír
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál tejföl
Krém:
- 8 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 10 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 3 evőkanál olaj
A tészta hozzávalót összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben a tepsi hátán 10-12 percig sütjük mind a hármat. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzünk, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverjük, és krémesre kavarjuk a kihűlt főzött krémmel. A krémet megfelezzük. Egyik feléhez a kakaóport, másik feléhez a kókuszreszeléket keverjük. Megtöltjük a lapokat. Az alsólapra kenjük a kakaós krémet, ráhelyezzük a második lapot, amire a kókuszos krémet simítjuk. A harmadik lappal befedjük. Tetejére az olvasztott csoki kerül. Hagyjuk puhulni, és csak másnap szeleteljük. Tepsi mérete: 34 x 30 cm
Gál Hedvig receptje.