Tészta:
- 1 tojás
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg lágy margarin
- 2 evőkanál méz
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 dl tej
Töltelék:
- kb 20 dkg savanykás lekvár ( nálam : erdei gyümölcs)
Tetejére:
- 8 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 50 ml tej
- 1 evőkanál rum vagy aroma
- kókuszreszelék
A sütőt 170 °C – ra melegítjük , egy kb 20 x 30 cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A tésztához a margarint, a porcukrot és a mézet összemelegítjük, majd hozzákeverjük a tojást, a tejet, ezután összeforgatjuk a sütőporral vegyített liszttel. A masszát a tepsibe simítjuk és körülbelül 30 – 35 perc alatt megsütjük. ( Végezzünk tűpróbát ! )
Ha tészta megsült, teljesen kihűtjük, majd vízszintesen két lapba vágjuk és megtöltjük lekvárral.
A tetejére a kókuszreszelék kivételével összemelegítjük a hozzávalókat és kisebb adagokban rálocsoljuk a süteményre. Ezután megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük dermedni.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!