Tészta:
- 500 g liszt
- 100 g porcukor
- 250 g vaj/margarin
- 5 db tojássárgája
- 3 dkg kakaópor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
Kókuszkrém:
- 200 g kókuszreszelék
- 5 db tojásfehérje
- 150 g porcukor
- 180 g tejföl
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Körtés réteg:
- 1 kg körte
- 3 evőkanál cukor vagy ízlés szerint
- 1 vaníliás cukor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
Tepsi mérete: 25×35 cm
A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Levét kinyomkodjuk, félretesszük.
Egy edényben a lereszelt körtét a cukorral, vaníliás cukorral és 5 evőkanál körtelével puhára pároljuk. A megmaradt körtelevet felhasználva a pudingot simára keverjük / vízzel pótolhatjuk, ha szüséges/, és a megpárolt körtével összefőzzük. Hűlni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk sima tésztává. Megfelezzük, folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőben pihentetjük.
30 perc eltelte után az egyik tésztát 25×35 cm-es lappá nyújtjuk. Én sütőpapíron nyújtottam, úgy emeltem bele a tepsibe.
A tojásfehérjéket a porcukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a vanília ízű pudingport, és végül a kókuszreszeléket keverjük bele.
A tepsiben elhelyezett tésztára rákenjük a körtekrém felét, majd a kókuszos tölteléket simítjuk el, amire a maradék körtekrémet tesszük.
A hűtőből kivesszük a tészta másik felét, és nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a körtekrém tetejére.
175 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Kihűlés után tetszőlegesen felszeletelve, esetleg porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Ebből a mennyiségből a körtekrém egy vékony réteg lesz a kókuszos töltelék alatt és rajta. Lehet duplázni, ha valaki vastagabban szeretné.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!