A piskótához:
- 4 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 3 db félérett körte
- 3 evőkanál barna nádcukor
- 1 rúd fahéj
- 2-3 szegfűszeg
- 1 db csillagánizs
- csipet só
- 1 lime reszelt héja és leve
- 1 csomag tejkaramella ízű pudingpor
- 1 dl száraz olaszrizling bor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 10 dkg krémsajt
A bevonathoz:
- 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
- 8 db amarettini olasz keksz
A 4 tojásból és a piskóta hozzávalóiból lapot sütök, lehúzom a sütőpapírt, és melegen feltekerem, a sütőpapírba csomagolom és hűlni hagyom.
A körtét hámozom és apró kockára vágom, lábasba teszem, hozzáadom a cukrot, majd a citromlével és a borral felfőzöm. Csipet sóval ízesítem, és a fűszereket belerakom. Amikor kissé megpuhult, kevés vízzel elkeverem a pudingport, és a körtekompóthoz adagolom, hogy besűrűsödjön. Ízesítem reszelt citromhéjjal vaníliával. Félreteszem hűlni, a fűszereket eltávolítom belőle.
Kihűlés után lazán hozzákeverem a krémsajtot, majd a piskótatekercset megtöltöm vele. Feltekerem, majd olvasztott csokival bevonom, a tetejét a keksszel kirakom, kekszmorzsával megszórva díszítem. Ferdén szelve tálalom, jól behűtve.
Némethné Zsuzsa receptje.