Piskóta:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál olaj
Krém:
- 5 dl tej
- 8 dkg cukor – ( vagy ízlés szerint )
- 1 vaníliarúd magjai
- 7 dkg dara
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg vaj csipet só
Csokimáz :
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj – gőz felett összeolvasztva
- A sütőt 200 °C – ra előmelegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzácsurgatjuk az olajat és lazán összeforgatjuk a kakaóporos lisztet. A masszát, sütőpapírral bélelt közepes méretű ( kb 20 x 30 cm ) tepsibe simítjuk és tűpróbáig ( kb 10 – 12 perc ) sütjük.
- A krémhez, a cukrot elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a sót és a vaníliamagokat, majd csomómentesre keverjük a darával és a kókusszal. Alacsony lángon, állandó keverés mellett felfőzzük. Elzárjuk alatta a lángot, belekavarjuk a vajat és még melegen a piskótára kenjük.
- A megkent piskótalapot kettévágjuk és egymásra helyezzük. Ha kihűlt a krém, a tetején elsimítjuk a csokoládét, megvárjuk míg megdermed és tetszés szerint felszeleteljük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!