A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 kiskanál szalalkáli
- 1 csipet só
A kakaós töltelékhez:
- f1/2 liter tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kanál kakaópor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- ízlés szerint rum
- 10 dkg darált keksz
- 5 dkg darált dió
Továbbá:
- barack lekvár
Összegyúrjuk és 4 lapot nyújtunk belőle és 180 °C-on külön -külön kisütöm
A krémhez a tejbe beleteszem a vajat, amikor forr a többi hozzávalót is belekeverem, és lehűtöm. Az alsó lapot sárgabarack lekvárral megkentem ráteszem a második lapot és erre a kekszes tölteléket kentem,Ismét lap és lekvár, majd jön a felső lap.A felső lapot csokival bevontam. majd ha összeértek az ízek tetszés szerint szeletelem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!