Tészta:
- 15 dkg sima liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
Töltelék:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg gesztenyepüré
- 2 tojássárgája
- 1-1 kis doboz őszibarack- és sárgabarackbefőtt
- ananászdarabok
A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, és kis darabokban rászórjuk a hideg vajat. Omlós tésztát gyúrunk belőle, majd fóliába burkolva, hűvös helyen fél órán át pihentetjük. Ezután a tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, derelyeszaggatóval kb. 30×10 cm-es téglalapot vágunk belőle, amelyet villával többször megszurkálunk. A maradék tésztából keretnek 1 cm széles csíkot nyújtunk. A tészta alját és a keretet ki nem zsírozott tepsire tesszük és előmelegített sütőben, 150ºC-on felső lángon kb. 20 percig elősütjük. A befőtteket kivesszük a konzervdobozból és lecsöpögtetjük, az őszi és sárgabarackokat felszeleteljük.
A töltelékhez a tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és belekeverjük a gesztenyepürét is. Az elősütött, még forró tésztalapot bekenjük sárgabaracklekvárral és ráragasztjuk a keretet. A közepére hosszában felrakjuk az ananászdarabokat, jobbra és balra pedig az őszi- és sárgabarackszeleteket. Ráterítjük, majd elsimítjuk rajta a tölteléket. A tortát előmelegített sütőben 180ºC-on kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd fűrészfogú késsel szeleteljük fel. A tetejét meghinthetjük porcukorral és a közepét még újabb gyümölcsszeletekkel díszíthetjük.
Pompás sütemény az ünnepi uzsonnákhoz.