Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 4 evőkanál méz
- 1 csomag sütőpor
- kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
- pici reszelt gyömbér
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Töltelék:
- 2-3 db konzerv barack (vagy 1 csomag zselécukor)
- 0,5 dl rum
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag (20 dkg) babapiskóta
Máz:
- 10 dkg ét tortabevonó csokoládé
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm × 20 cm-esre). Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk, nagyon könnyen megég!) Laponként kb. 10 perces sütési idővel számolhatunk.
A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan összedolgozzuk a kihűlt péppel. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez.
Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet, majd befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót, és a tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.