Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- 4 evőkanál méz
- 1 csomag sütőpor
- kevés tej (az összegyúráshoz, ha szükséges)
- pici reszelt gyömbér
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 2-3 db konzerv barack (vagy 1 csomag zselécukor)
- 0,5 dl rum
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag babapiskóta
Mázhoz:
- 1 tábla ét tortabevonó
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk (kb. 40 cm × 20 cm). Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk, mert nagyon könnyen megég!) Laponként kb. 10 perces sütési idővel számolhatunk.
A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét. Kevés rumot adunk a krémhez.
Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát. Rákenjük a maradék kakaós krémet. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a barackos krémet, és befedjük a harmadik lappal. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk. Másnap szeleteljük.
Juhásziné Spránitz Katalin receptje.