Piskóta:
- 4 tojásból 2 evőkanál olajjal piskótát sütünk
Krém:
- 20 dkg darált keksz
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 dl feketekávé
- 1/2 dl rum
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- meggy (ízlés szerint)
Máz:
- 2 dkg kakaópor
- 3 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 3 dkg margarin
A piskótát egy normál méretű tepsiben megsütjük és kihűtjük. A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, a feketekávéval és a rummal. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kekszes masszát beledolgozzuk. Tehetünk bele meggyet is. Az így elkészült krémet a piskótára kenjük. A csokimáz hozzávalóit rövid idő alatt összefőzzük, majd a margarint beleolvasztjuk és a krémre kenjük.
Pethes Judit receptje.