A piskótához:
- 5 tojás
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg meggy
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
- 100 g tortabevonó csokoládé
A piskóta hozzávalóból barna piskótát sütünk. A krémhez a 3 dl tejet a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a por- és vaníliás cukorral habosra keverjük. A pudingot, a vajas krémet, a darált kekszet összekeverjük, majd a meggyet is hozzáadjuk, és kevés rummal ízesítjük. A piskóta tetejére simítjuk a krémet, végül csokimázzal bevonjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!