Tészta :
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 120 ml tej
- 20 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütőpor
- kb 8 – 10 db omlós kakaós keksz
Krém :
- 5 dl tej
- 4 evőkanál rétesliszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
Továbbá :
- 3 evőkanál málnalekvár
- kb 10 dkg omlós kakaós keksz
A sütőt 180 °C – ra melegítjük, egy 25 x 25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tojás habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, az olajat és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, majd a kisebb darabokra tört kekszet a masszába nyomkodjuk és kb 20 – 25 perc alatt – tűpróbáig sütjük. A kihűlt tészta kekszes felét megkenjük lekvárral.
A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük, még melegen hozzákeverjük a cukrokat és kihűtjük. Azután a tejszínt lágy habbá verjük, kevés habbal jól átkeverjük a krémet, majd óvatosan összeforgatjuk a maradék tejszínhabbal.
A krémet rásimítjuk a lekvárra, a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk és rászórjuk a krém tetejére. 2 – 3 órán át hűtőben dermesztjük, majd tetszés szerinti szeletekre vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!