A tésztához:
- 500 g darált keksz
- 5 evőkanál kakaó
- 40 ml rum aroma
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3 evőkanál baracklekvár
- 5 evőkanál porcukor
A krémhez:
- 5, 5 dl tej
- 46 g vanília ízű pudingpor
- 6 evőkanál porcukor
- 250 g kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg vaj
A tetejére:
- 2 evőkanál olaj
- 15 dkg csokoládé
- 3 evőkanál kókuszreszelék
A tálca szórásához az első réteg alá:
- 2 evőkanál kókuszreszelék
Először elkészítjük a krémet. A pudingport a a tejjel, cukrokkal felfőzzük.
Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd a kókuszreszeléket is. Hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3 részre vágjuk. 20×30 cm-es méretre folpackon kinyújtjuk. Egy tácát vagy tepsit bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Az első kekszes lapot a folpacról ráfordítjuk. A krémet megfelezzük. Az egyik részt rákenjük. Majd a következő lapot is kinyújtjuk. Ráhelyezzük a krémre. A megmaradt krémet rákenjük. Befedjük a 3. lappal. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük, majd bevonjuk a süteményt. Kókuszreszelékkel megszórjuk. Hűtőbe tesszük, majd pár óra múlva szeletelhetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!