A tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 3 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál rumaroma
- 5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- kb. 3 dl joghurt
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 1 evőkanál rumaroma
A bevonathoz:
- 10 dkg tortabevonó
- 1 evőkanál étolaj
Először a krémet készítjük el, ehhez a tej felét a cukorral és a kókusszal felfőzzük. Közben a többi tejben a pudingport simára keverjük, a kókuszos tejhez adjuk és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt kókuszos krémhez adjuk a margarint.
Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a rumaromával összekeverjük. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A joghurtból apránként csak annyit adunk hozzá, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, porcukrozott munkalapon kinyújtjuk őket. Az első lapra kerül a krém fele, elszórva rárakjuk a fele aszalt gyümölcsöt, majd a második lap következik, arra a maradék krém és a maradék barack jön, végül beborítjuk a harmadik lappal. A tortabevonót vízgőz fölött 1 evőkanál olajjal megolvasztjuk és rásimítjuk a sütemény tetejére.
Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!