- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál rum aroma
- kevés tej
- 3-4 kivi
- babapiskóta
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vanília puding
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 evőkanál zselatin
- kevés víz
A darált kekszet össze gyúrjuk a többi hozzávalóval ,utoljára adjuk hozzá a tejet mert abból csak annyi kell, hogy össze álljon de ne legyen ragacsos. Őszgerincet fóliával ki béleljük úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol. A kekszes masszát egyenletesen körbe tapasztjuk a forma oldalát majd félre tesszük. A krémhez a pudingport, cukrot, pici tejjel simára keverjük majd hozzá adjuk a többi tejet és meg főzzük a pudingot. A tejszín habot felverjük a habfixálóval és a kihűlt pudinghoz keverjük, majd a feloldott zselatint. Félig megtöltjük a gerincet rá helyezzük a hosszában félbe vágott kivit, befedjük a maradék krémmel. A krém tetején sorba ki rakjuk a baba piskótát, majd a ki lógó fóliával becsomagoljuk, a formát hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap ki borítjuk és szeleteljük .
Bakk Sándorné receptje.