Tészta:
- 2 db 6-6 tojásból sütött kakaós piskótalap
Töltelék:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 és 6 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag (25 dkg) gesztenyepüré
- 2 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál kakaó
- 2 csomag háztartási keksz
- 1 rumaroma
Sütünk 2 darab 6-6 tojásos kakaós piskótát. Ezután elkészítjük a tölteléket: megfőzzük a 2 csomag pudingot 6 dl tejjel. A 15 dkg margarint jó habosra kikavarjuk a 15 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A háztartási kekszet apróra tördeljük (4 részre), majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, a baracklekvárt, a kakaót, a 3 dl tejet és a rumot, majd végül a pudingos krémet. Ezt a tölteléket a 2 piskótalap közzé kenjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
A tölteléknek keménynek kell lennie – kanállal kell rányomkodni. A tetejét bevonhatjuk csokimázzal is.
Váradi Gabriella receptje.