Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csésze tej
Töltelékhez:
- egyik kisült lap összemorzsolva+másik 2 széle
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál barack lekvár
- 4 evőkanál porcukor – (szerintem elhagyható)
- 10 dkg margarin (olvasztva)
- 0,5 dl rum aroma
- tej (annyi, hogy jól összeálljon)
Habhoz:
- 2 tojás fehérje
- 20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrva, 3 lapot sütünk a közepes tepsi hátulján,
200 °C-on, alsó-felső sütéssel néhány perc alatt. Az egyik lapot megkenjük lekvárral, majd ráhalmozzuk és eloszlatjuk a tölteléket. Erre ismét lekvár kerül és a második lap. Végül a tetejére a hab, melyet a következőképpen készítünk el; Vízgőz felett kemény habbá verjük a tojások fehérjét a porcukorral, majd még melegen a felső lapra simítjuk. Csokireszelékkel megszórjuk, míg ki nem hűl. Egy estét állni hagyjuk, majd vizes késsel szeletelhetjük .
Bencze Anita receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!