A tésztához:
- 2 dkg kakaó
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál tejföl
A krémhez:
- 5 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 1 csipet só
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 25 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
Az összeállításhoz:
- 5 evőkanál mogyorókrém
- aprított törökmogyoró
A tetejére:
- 3 evőkanál Nesquik kakópor
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál olaj
- 5-7 dkg csoki
A tészta hozzávalóit a liszten és a tejfölön kívül, gőz felett kikeverjük, és amikor a vaj felolvad, még melegen hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Négy egyforma gombócra osztjuk a tésztát, és 15 percig pihentetjük a gyúródeszkán. Négy egyforma lapot nyújtunk. Tepsi hátoldalán megsütjük, laponként 6-8 perc alatt, 190 °C-on.
A krémhez a lisztből a tejből a sóból a vaníliás cukorból krémet főzünk, majd mikor kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a porcukrot is, amit előtte kihabosítunk. Körülbelül két részre osztjuk a krémet. Az összeállítás a következőképpen történik.
Lap-krém-lap-mogyorókrém-lap-krém-lap-csokimáz-vágott törökmogyoró
Módosítható a befejezés, úgy, hogy a krémből picit kihagyunk, annyit ami egy nagyon vékony rétegben elég a tetejére és megszórjuk a mogyoróval. Hűtőben kb. 6 órát vagy akár egész éjjel pihentetjük, míg a lapok megpuhulnak, csak aztán szeleteljük.
Csuta Budai Tímea receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!