- 50 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
- 1 dl tejföl
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum
- sárgabarack lekvár
A tetejére:
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
A vajat, a cukrot, a mézet gőz felett összemelegítjük. Hozzáadjuk a tojást és a szódabikarbónát. Összekeverjük és lassan hozzáöntjük a liszthez. Összegyúrjuk a tésztát, majd 4 részre osztjuk, kinyújtjuk és tepsi hátulján egyenként megsütjük a lapokat, 180 °C-on, 7 percig.
A krémhez megfőzzük a pudingot, a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, hozzákeverjük a rumot is. Megfelezzük a krémet. Egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, a másikhoz a vaníliás cukrot. Összeállítjuk a sütit, az alsó mézes lapra rákenjük a csokis krémet, a következőt megkenjük sárgabarack lekvárral, a harmadikra kenjük a vaníliás krémet, a tetejére kerül a puncsos máz.
A máz elkészítése:
A margarint,a cukorral és a tejjel gőz felett kikeverjük, hozzáadjuk a pudingport, besűrítjük.
Utána pedig várunk amíg megpuhulnak a lapok.
Farkas Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!