Piskóta:
- 6 tojás
- 35 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 200 ml tej
- 300 ml olaj
Krém:
- 1 doboz cukrászhab (500ml)
- 500 g túró
- 2 csomag vaniliás cukor
Tetejére:
- 500 g eper
- 800 ml szénsavas üdítő
- 3 csomag eper ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
Oldalára:
- pici csoki
- étolaj
A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral habosra keverem, majd mehet hozzá az olaj, tej, végül a sütőporos, kakaós liszt. A masszát sütőpapirral bélelt 31×40 cm-es tepsibe öntöm, 180 °C-on, tűpróbáig sütöm. A túrót, vaniliás cukrot, (izlés szerint cukrot) kikeverem, epret darabolok hozzá, majd a felvert cukrászhabhoz keverem. A kihűlt piskótára simitom a kikevert túróhabot, majd az eperdarabokkal befedem. A 3 pudingport 3 evőkanál cukorral, kb 1dl üditővel csomómentesre keverem és a maradék hideg üdítőhöz öntve, közepes lángon kellő sűrűségűre főzöm. Langyosra hűtöm, majd a süti tetejére simítom. Hűtőbe teszem kb 2 óra múlva fogyasztható.
Oláh Marika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!