A piskótához:
- 6 tojás
- 10 evőkanál liszt
- 12 evőkanál cukor
- 6 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál jó minőségű kakaópor
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 6 dl tej
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A meggyes réteghez:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- ízlés szerint rum
A habhoz:
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 2-3 kocka étcsokoládé
Először a piskótát készítem el. A tojásokat szétválasztom, majd a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vizet, majd az átszitált sütőporos, kakaós lisztet, és végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérje-habot úgy, hogy ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntöm és előmelegített sütőbe alacsony fokozaton megsütöm. Majd rácson hagyom kihűlni. Közben a 6 dl tejből, a 2 csomag vaníliás pudingból a 6 evőkanál cukorból és a vaníliás cukorból sűrű pudingot főzök és kihűtöm. A 25 dkg margarint habosra keverem a 20 dkg porcukorral. A kihűlt pudingot hozzákeverem a margarinos krémhez és az áttört túrót is hozzáteszem. Az egészet szintén jó habosra kavarom. Ezután a kimagozott meggyet szűrőn lecsepegtetem, és összeturmixolom. A puncspudingból pedig 2 dl meggylével és a rummal, sűrű zselét főzök és összekeverem az összeturmixolt meggyel. A habtejszínt habbá verem a habfixálóval, a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Végül összeállítom a sütit. A piskótára rákenem arra pedig a meggyes zselét, majd a felvert tejszínt, és ráreszelem az étcsokit. Hűtőbe teszem pár órára, hogy megkeményedjen a hab.
Kárpáti Lászlóné receptje.
Látogassátok meg a Fincsi konyha oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!