Tészta:
- 3 tojás
 - 3 evőkanál porcukor
 - 3 evőkanál darált mák
 - 0, 5 dl olaj
 - citrom héj (ízlés szerint)
 - 3 evőkanál liszt
 - 1/2 csomag sütőrpor
 
Habkrém:
- 320 g fagyasztott málna és szamóca
 - 500 g túró
 - 1 citrom leve és reszelt héja
 - 3 evőkanál porcukor
 - 1 evőkanál vaníliapaszta
 - 500 ml tejszín (36%)
 - 15 g porzselatin
 - 75 ml hideg víz
 
Feketeszeder zselé:
- 250 g fagyasztott feketeszeder
 - 3 evőkanál kristálycukor
 - 40 g víz
 - 8 g porzselatin
 
Tetejére:
- Friss gyümölcs (eper)
 
- 20 cm tortaforma
 - waxpapír
 
A tojásokat szétválasztottam, a sárgákat kihabosítottam a porcukorral. Hozzáadtam a darált mákot és az olajat. A fehérjéket félkemény habbá vertem, majd óvatosan a sárgákhoz kevertem. Belereszeltem egy citrom héját, hozzászitáltam a lisztet és a sütőport, összedolgoztam, majd a tortaformában 170 °C-on 25 perc alatt kisütöttem.
A fagyasztott málnát ès szamócát kiolvasztottam, ez 320 g lett. Ezt összebotmixereztem 500 g túróval. Hozzáadtam 1 citrom levèt és reszelt hèját, a 3 evőkanál porcukrot, az 1 evőkanál vaníliapasztát. Az 500 ml 36% tejszínt felvertem,  alaposan összekevertem az egészet.  75 ml hideg vízben 15 g porzselatint beduzzasztottam, majd mikróban felmelegítve a masszához kevertem. A kihült piskótára öntöttem, amit a tortaformában hagytam. A forma oldalát waxpapírral bèleltem. Miután a hűttőben megdermedt, kèszítettem a tetejère feketeszeder zselèt. 250 g fagyasztott feketeszedret 3 evőkanál kristálycukorral felforraltam, lebotmixereztem, átszűrtem a magoktól, majd 40 g víz ès 8 g porzselatint, az előző krèmnèl használt módon, a pèphez öntöttem, majd a torta tetejère.  Rögtön friss eperrel díszítettem. Kb 3-4 óra hűtès után kiszedtem a formából, lehet szeletelni.
Gulácsi Bertold receptje.













