Tészta:
- 70 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 6 evőkanál méz
- 6 dkg olaj vagy zsír
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- pici só
Krém:
- 1 l tej
- 12 evőkanál gríz
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- porcukor (ízlés szerint)
- citromlé (ízlés szerint)
Teteje:
- csokimáz
És még:
- barack-eper lekvár (tetszés szerint lehet bármilyen)
A tészta összes hozzátevőit, a liszt kivételével, egyneművé kavarjuk. Ha ez megvan, akkor beletesszük a lisztet, és egy jó könnyű tésztát kell, hogy kapjunk. A tésztát négy felé osztjuk, 20-25 percet pihentetjük. lisztezett asztalon 25 x 35 cm-es nagyságúra nyújtjuk. A tepsi hátulját kikenjük zsírral és meglisztezzük. A tésztát rátesszük és előmelegített tepsiben, barnáig sütjük. A további három lapnál nem kell zsírozni és lisztezni a tepsit. Ha a lapokkal megvagyunk, megcsináljuk a krémet. Hagyományos tejbegrízt készítünk az adott hozzávalókból. Körülbelül 20 dkg vajat teszünk bele, hogy krémesebb legyen. Amikor kihűlt a krém, megtöltjük vele a lapokat.
lap-gríz-lap-lekvár-lap-csokimáz
Simondán Erika receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!