![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/01/82585719_116346639692210_903340358035832832_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/01/82842797_1021607168220265_4985347563294031872_n.jpg)
![](http://webcukraszda.hu/wp-content/uploads/2020/01/83844650_177451770304445_4987982302391828480_n-1.jpg)
- 3 db közepes banán
- 25 dkg vaj
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre barna cukor
- 1 bögre tej
- 3 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Egy közepes tortaformát kenj ki jó vastagon vajjal, az aljára szórd a fél bögre barna cukrot, és rakd rá a karikákra vágott banánokat. Nem baj, ha a gyümölcs több rétegben kerül az edénybe. A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, dolgozd hozzá a tejet és a sóval, sütőporral vegyített lisztet. A simára dolgozott tésztát öntsd rá a banánokra, kicsit ütögesd is meg az edényt. Tedd előmelegített sütőbe, és 160 °C-on süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Ha nem marad a sütibe szúrt tűn vagy fogvájón massza, kiveheted a sütőből. Fordítsd rá a tányérra úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Akár rögtön tálalhatod is.
Paluska Nikolett készítette el FEMINA receptje alapján.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!
>