A gombák fejéhez:
- 35 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- fél dl rum
- babapiskóta a gombák szárának
A mázhoz:
- 100 g tortabevonó csokoládé
- 1 teáskanál étolaj
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
A hozzávalókat kikeverjük, majd gomba alakúra formáljuk. Én egy kisebb merítőkanalat kiliszteztem, a masszát a falához nyomkodtam és kiütöttem. A krémhez a vaníliapudingot a tejjel sűrűre főztem, kihűtöttem. A margarint a cukorral habosra kevertem és a kihűlt krémmel összedolgoztam. A gombafejeket megtöltöttem. A csokit az étolajjal vízgőz felett felolvasztottam, és a gombafejeket belemártogattam. A szárának babapiskótát tettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!