Tészta:
- 6 tojássárgája
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 6 tojásfehérje felvert habja
Krém:
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg gesztenyemassza
- kevés rum vagy aroma
Díszítés:
- 3 dl habtejszín
- reszelt vagy formázott gesztenyemassza
- olvasztott csokoládé
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6 dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg-ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A piskótamasszát tortakarikába töltjük. 170-180°C-os sütőben megsütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk. A krémhez a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, a vaníliás pudingport a tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk, és a gesztenyemasszát is hozzákeverjük. A piskótalapokat a krémmel egyenletesen megkenjük, majd a tetejét, oldalát bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
Tetszés szerint díszíthetjük: készíthetünk apró gesztenyeszíveket, amiket félig olvasztott csokiba mártva még mutatósabbá tehetünk, vagy csak egyszerűen gesztenyemasszát reszelünk rá.
Czine Zsuzsanna receptje.