Grízes zserbó

Grízes zserbó Grízes zserbó

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • csipet só

Krém:

  • 5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 10 dkg vaj

Töltelék:

  • darált dió
  • cukor
  • lekvár

A tetejére:

  • csokimáz

A hozzávalókból tésztát készítünk, és 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kinyújtott lapot és megsütjük. Ugyanezt megismételjük a másik két lappal is.

A krémhez a tejből, a cukorból és a búzadarából tejbegrízt főzünk, majd amikor kihűlt, hozzákeverjük a vajat. Az egyik diós lapra rákenjük a krémet, és rátesszük a másik diós lapot. Tetejét csokimázzal bevonjuk.

Molnár Veronika receptje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress