Tészta:
- 8 db réteslap és étolaj a lapok megkenéséhez
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 tojás szétválasztva
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál búzadara
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
Összekeverjük a töltelék hozzávalóit úgy, hogy a tojásfehérjét a legvégén felverjük habnak, majd óvatosan beleforgatjuk. A lapokat megkenjük olajjal, én 2 lapot használok egyhez, így ebből a mennyiségből 4 rúd lesz összesen, 1 gáztepsivel. A tetejét egy tojássárgája és egy kanál tejföl keverékével megkenjük, majd 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Petes Andrásné receptje.