- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg + 5 dkg margarin
- 2 evőkanál rum
- 8 dl tej + egy kicsi a kekszhez
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg cukor
- 20 dkg babapiskóta
- 2,5 dl habtejszín
A gesztenyét, kekszet, 5 dkg margarint, a rumot és kevés tejet, hogy jól összeálljon összedolgozzuk, majd egy magas falú tepsibe nyomkodjuk. A pudingot felfőzzük és kihűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, jó krémesre keverjük, majd kétfelé osztjuk. Egyik felét rákenjük a gesztenyés masszára, erre jön a rumos tejbe mártogatott babapiskóta, a krém másik felét pedig erre rákenjük. A tejszínt felverjük, elsimítjuk a krém tetején, majd legalább 3 órára lehűtjük.
Én általában ezeket a pudingos édességeket mindig estefele készítem el, és másnap könnyebben fel tudom kockázni, no meg finomabb is, hiszen jól összeáll.
Merics Marika receptje.