A piskótához:
- 4 tojás
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 50 dkg gesztenye massza
- 2,5 dl tej
- 3 dkg vanília ízű pudingpor
- 0,5 üveg rumaroma vagy rum
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
Megsütjük a piskótát, egy 25 x 30 centiméteres tepsiben, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez megfőzzük a pudingot, és ha langyosra hűlt, hozzá keverjük a margarint, gesztenye masszát és a rumaromát. Ha nem elég édes, tehetünk hozzá cukrot.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Az étcsokit felolvasztjuk (ne forróra) és a habhoz keverjük. A piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel, majd a csokis tejszínhabbal.
Szeletelés előtt egy-két órára a hűtőbe tesszük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!