Tészta:
- 2 × 25 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 rumaroma
- 1 csomag babapiskóta (250 g)
Krém:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 9 dl tej
- 25 dkg margarin
Hab:
- 3 dl tejszín és 1 csomag habfixáló
- vagy mindezek helyett 2,5 dl Hulala habtejszín
A tészta hozzávalóit a babapiskóta kivételével jól összedolgozzuk, majd egy kb. 20 × 30 cm-es tepsi aljára lenyomogatjuk. Felfőzzük a krémhez a porcukrot, a pudingot és a tejet, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Rákenjük a tésztára a krém egyik felét. Ráhelyezzük a korábban rumba áztatott babapiskótákat, majd rákenjük a krém másik felét. Felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd rákenjük a pudingos krém tetejére. Lehet díszíteni csokidarával, vagy tetszés szerint csokit reszelhetünk rá. Másnap a legjobb szeletelni, hogy a piskóta is átpuhuljon.
Nagyon finom!
Farkasné Joó Ibolya receptje.