Tészta:
- 5 egész tojás
- 4 tojássárgája
- 150 g cukor
- 150 g liszt
- 100 g olvasztott étcsokoládé
Az öt egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot együtt habosítsuk ki. Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét, majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet. Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt.
Meggykrém:
- 2 üveg magozott meggybefőtt (1500 g)
- 150 g kukoricakeményítő
- rum
Egy kevés meggylével oldjuk fel a keményítőt, a többit turmixoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, vagy akár vörösborral.
Miután kihűlt, keverjük át. Szükség szerint hígítsuk egy kis meggylével.
Vaníliakrém:
- 700 ml habtejszín (nem növényi)
- 350 g fehér csokoládé
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- cseresznyepálinka
A tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el benne a fehér csokoládét. A krémet hűtsük vissza legalább kilenc fokosra, ehhez érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Ha lehűlt, óvatosan habosítsuk ki és keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint.
Torta összeállításához a piskótát vágjuk el négyfelé. A két krémet töltsük nyomózsákba, majd felváltva körkörösen nyomva, töltsük be a tortát. Ízlés szerint díszítsük.
Molnár Andrea receptje.
Szani konyhája mondta
Nagyon szép! Az pedig külön tetszik, hogy az oldalán nincs semmilyen krém eldolgozva! 🙂