A kókuszkockát szerintem sokan szeretik, mert finom és nagyon egyszerű az elkészítése. Ezúttal kakaós tésztával és fehércsokoládés mázzal készült.
Tészta:
- 15 dkg porcukor
- 8 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 3 evőkanál méz
- 1 / 2 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál rumaroma
- csipet só
Máz:
- 2 tábla fehércsokoládé
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- kókuszreszelék – a forgatáshoz
A cukrot a vajjal, a mézzel és a tojással keverjük habosra, majd keverjük össze a tejjel. A száraz hozzávalókat szitáljuk össze, majd forgassuk össze a masszával és simítsuk egy kb 20 x 28 cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 °C – on süssük kb 25 percig. Miután a tészta kihűlt, kockázzuk fel. ( 5 x 5 cm ) A mázhoz vízgőz felett olvasszuk össze a csokoládét a vajjal, majd keverjük simára a tejszínnel. A kockákat mártsuk meg a mázban és forgassuk meg kókuszreszelékben.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!