2020 március. Mindenki otthon van, valahogy próbáljuk az időt eltölteni, és várunk arra, hogy elmúljon ez a helyzet, amiben még sosem volt részünk. Gál Hédi úgy használja ki ezt az időt, hogy alkotott egy süteményt, ami istenien néz ki és az íze is fantasztikus lehet, legalábbis a recept alapján. A Karantén szelet a Web Cukrászda és Gál Hedvig süteménye, fogadjátok sok szeretettel! Reméljük hamarosan mindenki, aki megsüti, már vendégváró süteményként teszi az asztalra!
Tészta:
- 25 dkg puha vaj/margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 tojás sárgája
- 50 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 8 csapott evőkanál cukor (ízlés szerint)
- 9 dl tej
- 6 db tojás fehérje
Almatöltelék:
- 10 db közepes méretű alma
- cukor ízlés szerint
- 1 db tojás sárgája a lekenéshez
- 1 csomag színtelen tortazselé
Az alma héját eltávolítjuk, lereszeljük, ha savanyúnak érezzük cukrozzuk. Félretesszük. A tejjel a pudingporral és a cukorral sűrű pudingot főzzük. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk. A tésztához elkeverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. A sütőporos liszttel egyneművé gyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg
A tésztát kb.60-40 % arányban elosztjuk. A nagyobbik felét sütőpapíron, lisztezett nyújtófa segítségével tepsi méretűre nyújtjuk. /Az én tepsim 25×35 cm/, majd papírostól tepsibe rakjuk. A tésztát megszórjuk keksz- vagy zsemlemorzsával. Az almát kinyomkodjuk a levétől és egyenletesen elterítjük a tésztán (az almalevet tegyük félre). A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan a pudinghoz keverjük.
A pudingos krémet az alma tetején elsimítjuk. A kisebbik tésztacipóból tésztarudakat sodrunk, és rácsosan a töltelékre rakosgatjuk. A tojás sárgájával lekenjük a rudakat, és 180 °C-os előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. 30 perc sütés után, ha a rácsok nagyon barnulnak, takarjuk le sütőpapírral, és úgy süssük tovább. Ha megsült, kihűtjük. A félretett almalevet előírásnak megfelelően elkészítjük a tortazselével, és díszítjük a süteményt.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!