Piskóta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Eperkrém:
- 2 kis poharas eper ízű joghurt
- porcukor ízlés szerint
- 6-7 szem eper
- 300 ml habtejszín
- 10 g étkezési zselatin
Túrókrém:
- 500 g túró
- porcukor ízlés szerint
- 1 kis poharas tejföl
- 3 csomag vaníliacukor
- 200 ml habtejszín
- 10 g zselatin
Díszítéshez:
- jabtejszín
- eper
- rózsaszín csokiforgács
- eperízű csokoládé
A piskóta hozzávalóiból hagyományos piskótát készítünk, 26 cm-es tortaformában. Az eperkrémhez a zselatinra öntünk 30 ml vizet és félretesszük. A joghurtot, a porcukrot összekeverjük, az epret pépesítjük és azt is hozzáadjuk. A tejszínt felverjük és a joghurtos masszával simára kavarjuk. A megduzzadt zselatint mikróban felmelegítjük, majd a epres krémmel egyneműsítjük. /2 kanálnyi krémmel kavarjunk el a langyosra hűlt zselatint, majd adjuk a többi krémhez, és gyorsan keverjük össze./ 10 percre rakjuk be a hűtőbe. A tortalapot vágjuk 3 lapba, az első lap köré tegyük vissza a tortakarikát. /Megkenhetjük eperlekvárral, de elhagyható./ Az eperkrémből vegyünk ki 3-4 kanállal, a többit simítsuk el a tortalapon, és tegyük rá a második tortalapot. Visszarakjuk a hűtőbe, és elkészítjük a túrókrémet. A zselatinra 30 ml vizet öntünk, félretesszük. A túrót villával egy kicsit összetörjük, majd összekeverjük a porcukorral, tejföllel, vaníliacukorral. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük, majd a félretett 3-4 kanál eperkrémet is hozzáadjuk. A zselatint mikróban felmelegítjük, ha langyosra visszahűlt a túrókrémmel egyneműsítjük. Kivesszük a hűtőből a félig kész tortánkat és a piskótán elsimítjuk a túrókrémet. A 3. tortalappal befedjük, és dermedni visszatesszük a hűtőbe legalább 2 órára. Tetszés- és ízlés szerint díszítjük.
Gál Hedvig recepjte.
A recept a szerző engedélyével került feltöltésre!