- 500 g eper
- 450 g tehéntúró
- 450 g tejföl
- 250 ml habtejszín
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
- fél citrom leve és héja
- kb. 30 db babapiskóta
Az epret megmossuk, majd negyedekre vágjuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kétféle cukrot, sót és a citrom levét és héját. Összekeverjük. A tejszínt felverjük és a túróhoz adjuk. Egy jénai / tepsi (az én tálam 24×28 cm) alját kirakjuk babapiskótával, rátesszük a túrókrém és az eprek felét is. Ezután újabb sor piskóta és a maradék túró és eper kerül rá. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy a piskóta megpuhuljon. Ez kb. 3-4 óra.
Némethné Krizsán Szilvia receptje. Rengeteg finomságot találtok még a Sziszikeccs-konyhám ízei, ötletek a mindennapokhoz blogoldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!