Tészta: (torta forma 26 cm)
- 30 dkg kakaós keksz
- 15 dkg margarin
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg 20% tejföl
- 15 dkg cukor
- 2 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 db egész tojás
Zselé:
- 40 dkg eper
- 3 evőkanál cukor
- 15 g porzselatin
- 1 dl víz
Kekszet megdaráljuk, olvasztott margarinnal összekeverjük. Totra forma aljába belenyomkodjuk. 160 °C-os sütőben 10 percig sütjük. A krém összeállítása. Tojás kivételével mindent egy tálba teszünk, összekeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat. A kekszrétegre öntjük. Tepsibe vizet öntünk, sütő aljába toljuk. Szebben sül. 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a tésztát, majd 150 °C-on 30 percig. Megnézve a tésztánkat a közepe remegős lesz, de a sütőt kapcsoljuk le és még 30 percig hagyjuk a sütőben csukott ajtónál, ezután résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni.Kihűlés után tegyük hűtőbe.
Az epret a cukorral 5 percig főzzük, átpasszírozzuk. Zselatint 1 dl vízben addig melegítjük, míg el nem olvad (forralni nem szabad). Mikor mindkettő langyos összekeverjük és ráöntjük a tortára. Hűtőbe tesszük. Díszítés tetszés szerint. Kisebb formába is lehet készíteni, akkor magasabb lesz. Az alap zabkeksszel is finom.
Kiss Imréné receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!