Piskóta:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Epres réteg:
- 1 l eper ízű rostoslé
- 3 csomag eperízű pudingpor
- izlés szerint cukor
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál eperlekvár
- vajaskeksz
- 20 dkg étcsoki
- 2 evőkanál olaj
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük a kétféle cukorral. A tojássárgákat egyesével a fehérjéhez dolgozzuk, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet és lazán beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt 31 x 37 cm-es tepsibe simítjuk, 175 °C-on, tűpróbáig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, kihűtjük és visszatesszük a tepsibe. A pudingporokból a cukorral és a rostoslével sűrű “pudingot” főzünk. Gyakori kevergetéssel langyosra hűtjük, és a piskótára simítjuk. A habtejszínt a vaníliáscukorral felverjük, majd óvatosan befedjük vele az epres réteget. A kekszek alját megkenjük eperlekvárral és lekváros felükkel lefelé a tejszínre sorakotatjuk. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a kekszekre simítjuk. Tejszínnel, eperrel díszíthetjük.
Gál Hedvig receptje.
A recepte a szerző engedélyével került feltöltésre!