Piskóta:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 evőkanál langyos víz
- 2 mokkáskanál sütőpor
- baracklekvár
Krém:
- 2 × 375 g natúr joghurt
- porcukor
- 25 g étkezési zselatin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 80 dkg eper
Piskótát megsütjük, ruhával feltekerjük és hagyjuk hűlni.
Ezalatt elkészítjük a krémet. Az epret jól megmossuk, kb. 20-30 dkg-ot kiveszünk belőle, a többit összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot (ízlés szerint édesítjük). A félretett epret beledaraboljuk, és belekeverjük a joghurtot. Jól össze kell kavarni. A zselatint elkészítjük leírás szerint, majd hozzáadjuk az előzőleg elkészített gyümölcsös joghurthoz.
A piskótát baracklekvárral megkenjük, feltekerjük piskótatekercsnek. Felszeleteljük, és kibélelünk egy edényt vele. Mikor kezd a joghurtunk dermedni, beleöntjük az edénybe és piskótatekercsekkel a tetejét is befedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára kiborítjuk, és ízlés szerint eperrel, tejszínhabbal díszítjük.
Kiss Imréné Magdika receptje.