Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 12 evőkanál tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál jó minőségű keserű kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt, vagy friss meggy
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor
- 2 dl meggylé
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 1, 5 tábla étcsokoládé
- kb. fél pohár tej
A tésztához először a tojások sárgáját habosra kavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Beletesszük a margarint, és tovább kavarjuk. Azután a tejet adjuk hozzá.Végül pedig beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, ezt is belekeverjük. A felét margarinozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe kanalazzuk, a másik felébe pedig belekeverünk 2 evőkanál kakaóport. Ezt is a tepsibe kanalazzuk. Kicsit elsimítjuk a tésztát, majd megszórjuk jól lecsöpögtetett meggyel. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Sülés után pedig kihűtjük. A krémhez a puncs ízű pudingport elkeverjük a meggylével, és állandó keverés mellett sűrű zselévé főzzük, majd ezt is jól kihűtjük. Addig a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra kavarjuk, és a kihűlt meggyzselével tovább habosítjuk. Az elkészült krémet a tésztára kenjük. A csokimázhoz a csokit egy lábasba tördeljük, majd megolvasztjuk és kb. fél pohár tejet adunk hozzá. Ráöntjük a krémre és elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokimáz.
Kárpáti Lászlóné receptje.
Látogassátok meg a Fincsi konyha oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!