A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg margarin
- 6 tojássárgája
A töltelékhez:
- 8-10 evőkanál baracklekvár
- 25 dkg csokoládé (rumos-kakaós szeletet használtam)
- 20 dkg darát dió
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag főzős csokoládés pudingpor
- fél csomag sütőpor
- 0,5 dl rum
- 3 dl tejföl
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A csokoládémázhoz:
- 20 dkg tortabevonó (én 20 dkg joghurtos-epres csokival vontam be)
A tejszínes krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 12 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojássárgával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk és baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk, majd a rummal és a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk csokoládés-diós-kekszes masszába és a lekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on, légkeveréses sütőben 165°C-on 30-35 percig sütjük.
A tejszínes krémhez a tejszínízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A margarint kihabosítjuk, a kihűlt tejszínes masszához keverjük, végül a kihűlt tésztára kenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal is.
Molnár Andrea receptje.