Tészta:
- 2 x 6 tojás
- 2 x 9 evőkanál liszt
- 2 x 6 evőkanál cukor
- 2 x 3 evőkanál kakaópor
- 2 x 1 csomag sütőpor
- 2 x 1 csomag vaníliás cukor
Krém:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
Hab:
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál expresz zselatin fix
Máz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- étolaj
A tojást habosra kevejük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet. Két egyforma részre osztjuk, és kettő lapot sütünk belőle 30 × 22 cm-es tepsiben. Félre tesszük hűlni. Majd ugyan ezzel az anyaghányaddal még egy lapot sütünk, de ezt egyben. A krémhez a pudingport és a cukrot felfőzzük a tejben, hozzátesszük az aromát, és hűlni hagyjuk. A margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összeturmixoljuk, hogy jó krémes legyen. A kész krémet az alsó lapra rákenjül, és a sütit hűtőbe tesszük. A habhoz a zselatint hozzá adjuk és felverjük tejszínhabbá. A krémre ráborítjuk a középső lapot, ami a vastagabbik lap, arra kenjük a tejszínt, végül az utolsó lappal befedjük. A mázhoz a csokit megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és rákenjük a sütemény tetejére
Udvari Évi receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!