Tészta:
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 150 ml étolaj
- 2 dl tej
- 45 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor + 3 evőkanál tej
Töltelék:
- 5 db alma
- 2 – 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A megpucolt almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől, ezután összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy 20 x 30 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tejet, majd a tepsibe simítjuk. A masszán eloszlatjuk az almát, ezután ráöntjük a sárga masszát. Körülbelül 35 perc alatt – tűpróbáig sütjük, A tetejére a csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!