Tészta: fehér lap 2x
- 4 db tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál citromlé
- 6 evőkanál meleg víz
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 evőkanál rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
Tészta :zöld lap
- 4 tojás
- 4 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál meleg víz
- 1 csomag pisztácia ízű pudingpor
- 6 evőkanál rétesliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
Krém:
- 40 g vanília ízű pudingpor
- 8 evőkanál gríz
- 10 g vaníliás cukor
- 70 g porcukor
- 200 g vaj
- 2 evőkanál mentás likőr
- 700 ml tej
Teteje:
- 200 g fehér csoki
- 2 evőkanál citromlé
- 6 evőkanál baracklekvár
- 8 evőkanál mentás likőr a zöld lap öntözéséhez
A fehér laphoz a tojást cukorral kihabosítom. A lisztet, vanília pudingot, sütőport, szódát összevegyítem és hozzá keverem a tojásos alaphoz. A tepsit 27 x 37 cm sütőpapírral bélelem, tésztát beleöntöm, egyenesre simítom. A sütőt 180° C melegítem ki és sült 10 perc. ugyan úgy készítem és sütőm a többi lapot is, és hagyom őket hűlni a rácson.
Elkészítem a krémet. A tejben elkeverem a vanília cukrot, vanília pudingot, grízt és hozzá öntöm a tejhez ami már forr a tűzhelyen és sűrű pépet főzök belőle. Azonnal a edényt a pudinggal hideg vízben kihűtöm. A vajat porcukorral kihabosítom, hozzá kanalazom a kihűlt pudingot és kihabosítom. Végül hozzáadom a mentás likőrt is. A krémet 2 részre osztom és keveset teszek el a díszítéshez is. A fehér lapot tálcára helyezem és megkenem forró baracklekvárral.
A lekvárra rákenem a fele krémet, és befedem a zöld lappal. A zöld lapot először meg öntözöm mentás likőrrel, majd rákenem a forró baracklekvárt, és majd a krém másik felével is. Befedem a utolsó fehér lappal.
Befedem a utolsó fehér lappal és berakom a hűtőbe 3 órára, majd lenyomatom és a hűtőben hagyom éjszakára. Másnap elkészítem a citromos fehér csokis öntetet, ráöntöm és ismét a hűtőbe rakom.
Szeletelem forró vizes késsel. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Izabela Ráczová receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!