Tészta:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag rumpuncsos pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 6 dl tej
A tetejére:
- 1 tábla ét tortabevonó csokoládé
- 2 kiskanál olaj
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük. Beletesszük az olajat, a vizet, majd a lisztet is hozzákeverjük. Utána felverjük a tojásfehérjét, és a két masszát óvatosan összekeverjük fakanállal. Az egyik felét beleöntjük őzgerincformába, a másik felébe tesszük a kakaót. A formát bekenjük zsírral, liszttel (mindenhol). A kakaós masszát beleöntjük a másik formába. Készre sütjük, majd kivesszük a formából és HOSSZÁBAN elvágjuk három lapra. A pudingokat a szokásos módon megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a pudinggal krémmé dolgozzuk. A lapokat megtöltjük vele úgy, hogy egy kakaós és két sárga lapból álljon a sütemény, illetve a másik egy sárga és két kakaós lapból. A csokit mikróban összeolvasztjuk az olajjal, és rákenjük a megtöltött sütemények tetejére.
Graur Istvánné receptje.