Tészta:
- 4 tojás
- 4 dkg kakaópor
- 25 dkg kristálycukor
- 31 dkg finomliszt
- 2, 5 dl tej
- 0, 5 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék krém:
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 1 l tej
- 1 tábla Boci tejcsokoládé
- 250 dkg mascarpone
- kevés porcukor
Ganache krém (kívülre) :
- 225 g étcsokoládé
- 250 ml habtejszín
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A töltelék krémhez a pudingot sűrűre főzzük, majd belekeverjük a csokoládét és kihűlés után a porcukorral kikevert mascarponét. Ez nem kell, hogy édes legyen, mert a külső krém édes. Ganache krém készítése: A csokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük. A tejszínt lassú tűzőn gyöngyözésig melegítjük, majd a csokoládéra öntjük. Egyelőre nem keverjük, ugyanis ha túl gyorsan hűl, szemcsés lesz. Kb 10 perc elteltével összekeverjük, hogy a tejszín és a csoki megfelelően elegyedjen. Ha tortabevonónak használnánk, akkor kb 10 perc hűtés után robotgéppel verjük habosabbra.
Simondán Erika receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!