- 350 g liszt
- 100 g gyümölcscukor
- 2 evőkanál diabetikus mézpótló
- 80 g vaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaó
- 2 tojás
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál tejföl
Krémhez:
- 7 dl tej
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál liszt
- 15 dkg gyümölcscukor (darálva)
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg vaj
- körülbelül 18 db diabetikus babapiskóta
- 4 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál rumaroma
- 50 ml a babapiskóta (locsolásához)
Tetejére:
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál gyümölcscukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg diabetikus étcsokoládé
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.Vízgőz felett összemelegítjük a vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót, és a tojásokat, várjuk meg míg a cukor elolvad, akkor már jó. A tűzről levéve, hagyjuk langyosra hűlni majd adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet, amivel puha tésztává gyúrjuk.Ha szükséges adjunk hozzá még 3 kanál tejet, és 2 evőkanál tejfölt ha tömörnek éreznénk a tésztát, nekem szükségem volt rá.
Ketté vesszük és az egyiket 32 x 24 cm-es tepsi hátuljára helyezett sütőpapíron kinyújtjuk majd 180 °C-on 6 percig sütjük.Ugyanezt tesszük a tészta másik felével. A tojássárgáját a liszttel és a vaníliás cukorral kevés tejjel simára keverjük, a többi tejet felforraljuk és sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A mascraponét a vajjal és a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a már kihűlt péphez. Az egyik lapot kenjük meg a krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumaromába mártott babapiskótákkal rakjuk ki. A krém másik felét is rásimítjuk, végül a másik tésztalappal beborítjuk. A csokimázhoz a vizet, kakaóport és a cukrot kikeverjük és lassú tűzön olvadásig melegítjük, végül hozzáadjuk az előzőleg összedarabolt étcsokoládét. Ha már teljesen elolvadt a csoki, belekeverjük a vajat és a kész sütire simítjuk. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk szeletelés előtt.
Mészáros Erika receptje.